Меню
Количка

Блог

04 яну -STATUS- Какъв вакуумен уред да купя? Част II
admin 0 2659
Във втората част на статията „Кой вакуумен уплътнител да купя?“ разглеждаме в дълбочина други допълнителни функции на вакуумните уплътнители. Обясняваме ролята на ширината на вакуумния канал, отделението за ролка от фолио и други в процеса на вакуумно опаковане. Ширината на вакуумния канал Широчината на вакуумния канал показва максималната ширина..
03 яну -STATUS- 5 храни, които трябва да съхранявате във вакуум
admin 0 2520
Известен факт е, че вакуумът удължава срока на годност на храната, независимо дали я съхранявате във вакуумирани контейнери за храна или вакуумирани торбички за храна. Чрез вакуумиране елиминирате въздуха с кислород, който е основната причина за окисляването и развалянето на храната. Вижте кои 5 храни непременно трябва да съхранявате във вакуум: ..
03 яну -STATUS- Какъв вакуумен уред да купя? Част I
admin 0 2515
Обмисляте ли да закупите вакуумно запечатващо устройство, но сте объркани от цялата информация от дистрибуторите: номинална мощност, вакуумно налягане, обем на помпата и т.н.? В публикацията в блога по-долу описваме подробно всеки термин и ефектите му върху процеса на вакуумно опаковане. Вакуумно налягане (- mbar) Вакуумното налягане се измерва в..
03 яну -STATUS- Как да изберем правилните вакуумни торбички за храна?
admin 0 3730
Знаете ли, че вакуумираните торбички са най-важният фактор за качеството на съхраняваната храна? Ако сте забелязали, че вашият вакуумен плик се е разтопил по време на вакуумиране с вакуумно запечатване или машината не е отстранила достатъчно въздух, тогава проблемът е във вакуумните пликове, които използвате, а не в машината, както си мислят повече..
07 фев -LAICA- Колко спестявате, като консумирате чешмяна вода
admin 0 2371
Всеки месец българските семейства харчат средно 380 лева за пазаруване на хранителни стоки . През последните три години, както показват данните на НСИ  „Разходи на домакинствата ”,  около 30% от разходите са по направление „Храна и напитки“.  Въпреки че нивото и структурата на разходите зависят до голяма степен от характеристиките на семейството (б..
07 фев -LAICA- Топ 6 предимства на филтрираната вода
admin 0 2242
През последните години консумацията на филтрирана вода в нашите домове и на масите стана все по-разпространена : кани и филтриращи бутилки или филтри, които се поставят директно за смесителя, са чудесни възможности за филтриране и подобряване на вкуса на вече питейна вода. Но какви са предимствата , които тласкат все повече семейства към консумац..
07 фев -LAICA- Идеална хидратация: колко, как и кога да пием вода
admin 0 2203
Често, когато говорим за диети, периоди на детоксикация или възстановяване на баланса на тялото , говорим главно за храна. От друга страна е твърде лесно да забравим как правилната хидратация е в основата на нашето благосъстояние.  Както знаем, тялото ни се състои главно от вода : източници на Министерството на здравеопазването твърдят, че при въз..
07 фев -LAICA- Колко микропластмаси приемаме с водата всеки ден
admin 0 2321
Къде е пластмасата? Според проучване на WWF от 2019 г. „ Оценяване на поглъщането на пластмаса от природата към хората “, от 2000 до 2019 г. по света  произведеното количество пластмаса е равно на това, произведено общо през 20-ти век. Прогнозите са, че до 2030 г. производството може да се увеличи с 40%. Най-тревожният факт е, че 75% от произведе..
Показва 1 до 8 от 8 (1 страници)