Известен факт е, че вакуумът удължава срока на годност на храната, независимо дали я съхранявате във вакуумирани контейнери за храна или вакуумирани торбички за храна. Чрез вакуумиране елиминирате въздуха с кислород, който е основната причина за окисляването и развалянето на храната. Вижте кои 5 храни непременно трябва да съхранявате във вакуум:


ЛИСТНИ САЛАТИ
Почистването на маруля преди вечеря може да бъде досадно, нали? Разбира се, можете да го направите, докато оризът се готви или докато месото се готви... Но защо бихте го направили, ако може да е много по-лесно? Почистете и нарежете зеленчуците и ги опаковайте във вакуумен съд с тава за отцеждане, която ще позволи на излишната вода да се отцеди. Започнете седмицата си, като подготвите всички видове зеленчуци и пригответе храната си за няколко минути през натоварената седмица.


Дори смесените салати и картофената салата ще останат по-свежи и по-вкусни във вакуум.


СУШЕНИ КОЛБАСИ И СИРЕНА
Месопроизводителите обикновено съхраняват сушените си месни деликатеси в изби. Ако съдържат твърде много влага, изсушеното месо ще мухляса, а ако помещенията са прекалено сухи, ще изсъхне. Същите проблеми възникват при съхранението на сирене. За да предотвратите развалянето и загубата на качество на вашите продукти, ги опаковайте във вакуумни торбички за храна, за да ги предпазите от външни влияния. Сушените колбаси ще останат същите няколко месеца в качествени вакуумирани торбички.


ПРЯСНО НАРЯЗАНО МЕСО ЗА ЗАМРАЗЯВАНЕ
Прясното месо се състои от по-голям процент влага, поради което е много чувствително към замразяване и размразяване. Ако го опаковате в пропускливи торби за храна, влагата се изпарява и повърхността на храната изсъхва. Кислородът прониква през порите и започва процесът на окисляване, който води до изгаряне във фризера и гранясващ вкус на мастните части. Можете да избегнете всичко това, като опаковате прясното месо в непропускливи вакуумни торбички за храна Status. В същото време предотвратявате смесването на миризми и образуването на ледени кристали по стените на фризера.


ЯДКИ
Всички ядки имат много мазнини, които могат да гранясват при неправилно съхранение за по-дълъг период от време. Гранясалите ядки имат неприятен вкус и аромат, който може да повлияе на цялото ястие. За да предотвратите окисляването на мазнините, съхранявайте кестени, лешници и други ядки във вакуумирани торбички за храна. Те ще удължат срока на годност на ядките.


ВИНО
Да, дори виното трябва да се съхранява във вакуум, ако не изпиете цяла бутилка наведнъж. Искате ли да знаете защо? В отворена бутилка виното е изложено на окисляване, което води до промяна на цвета и аромата и загуба на вкус. Недопустимо за истинските любители на виното!


Status има решение за всяка от 5-те храни, които трябва да съхранявате във вакуум. Можете да избирате от седем различни вакуумни уплътнители и много размери на вакуумни торбички. Съхранявайте салата във вакуумирани съдове от тритан или боросиликатно стъкло и защитете виното с вакуумни запушалки.


Действайте умно и предотвратете развалянето на храната – решението е вакуумно опаковане на храна.