- Модел: 161001
STATUS Уплътнител за буркани
Уплътнител за буркани Mason
Status Mason Jar Sealer е подходящ за затваряне на буркани с ширина 82 мм. Може да се използва при приготвяне на зимнина или за възстановяване на вакуум в отворени буркани (туршии, конфитюри, плодови компоти). Вакуумната помпа е задължителна и не е включена в цената.
Status Mason Jar Sealer е уред за създаване на вакуум в буркани. Може да се използва по два начина: за мариноване и за повторно създаване на вакуум в буркани за по-малко хранителни отпадъци във вашето домакинство.
Прибор за по-лесно мариноване
Mason Jar Sealer е предназначен за употреба върху класически буркани с отвор от 82 mm в диаметър . Използвайте го за по-лесно запечатване при мариноване. Завийте или поставете капака на буркана. Поставете уплътнителя за буркан върху капака и се уверете, че уплътненията на уплътнителя докосват ръба на буркана. Поставете вакуумната помпа около клапана на уплътнителя на буркана и изпомпвайте въздуха, докато почувствате леко съпротивление. Създали сте вакуум, който удължава трайността на храната.
Вакуумно опаковане на частично използвани хранителни продукти
Mason Jar Sealer може да се използва и за пресъздаване на вакуум в буркани за ецване. Използвайте вакуумна помпа, за да отстраните въздуха и да забавите процеса на разваляне на храните (туршии, маслини, конфитюри и др.). Като алтернатива можете също да използвате универсален вакуумен капак 3 или универсални вакуумни щифтове Status Kliki.
Вакуумна помпа Status е задължителна за създаване на вакуум
Status Mason Jar Sealer използва вакуум за запечатване на бурканите. Не е необходимо да прилагате натиск или друга сила. Необходима е само вакуумна помпа. Използвайте ръчна или електрическа вакуумна помпа Status . Ако притежавате машина за вакуумно запечатване, можете да използвате специалната приставка и функцията Контейнер.
Защо да използвате вакуум за съхранение на храна?
Вакуумното опаковане е процес на отстраняване на въздуха от опаковката. Това води до намалено окисляване . Трайността и свежестта на храната се удължава до 4 пъти. Това означава, че ще забавите развалянето на храните във вашето домакинство и ще намалите хранителните отпадъци . Годишно можете да спестите няколкостотин евро – прочетете повече за спестяването с вакуумно опаковане в статията Вакуумното опаковане е по-евтино от развалена храна .
Можете също така да вакуумирате храната в:
- вакуумни торбички за храна ,
- вакуумни контейнери за храна и
- кръгли пластмасови или керамични съдове, затваряни с универсални вакуумни капаци .
За вакуумно запечатване са необходими всякакви съдове за вакуумиране на Status, вакуумна помпа или вакуумна машина .
Как да използвате Status Mason Jar Sealer?
Уплътнителят е лесен за използване. Предназначен е за буркани с отвор 82 мм , като обемът не е от значение.
- Затворете буркана с подходящ капак. Ако използвате капаци с винтове, завийте капака, без да използвате много сила.
- Поставете уплътнителя за буркани върху капака. Уплътненията на уплътнителя трябва да покриват целия ръб на буркана.
- Поставете вакуумната помпа около клапана на уплътнителя и изпомпвайте въздуха, докато почувствате леко съпротивление. Електрическата помпа ще спре автоматично при достигане на оптимално вакуумно налягане.
- Оставете уплътнителя върху буркана за няколко минути, докато налягането се изравни.
- Отстранете помпата и след това уплътнителя на буркана.
- Проверете капака. Трябва да е леко огънат навътре.
- Можете да повторите процедурата многократно.
Произведено в ЕС
Status Mason Jar Sealer е разработен и произведен в Словения, ЕС.
Материали
Уплътнителят е изработен от здрава ABS пластмаса. Гарнитурата и клапана са силиконови. Всички материали са без BPA.
Поддръжка и почистване
Уплътнителят за буркани Status не влиза в контакт с храна, поради което не е необходимо специално почистване. Ако е необходимо, почистете уплътнителя с мека, влажна кърпа.
Гаранция
До 5 години гаранция.
Status | |
ПРОДУКТОВ КОД | 161001 |
БАРКОД | 3831091709285 |
ЦВЯТ | Бяло |
РАЗМЕРИ | 82 / 82 / 50 мм |
МАТЕРИАЛ | здрава ABS пластмаса |
ФОРМА | Кръгъл |